ISOTEC Покривна изолационна система - ПРЕДИМСТВА
spacer
ISOTEC
СИСТЕМАТА ISOTEC
ПРЕДИМСТВА
ТЕХН.ПОКАЗАТЕЛИ
МОНТАЖ
ГАЛЕРИЯ

spacer
ПРЕДИМСТВА

Системата ISOTEC – 6 в 1

1. Топлоизолация и енергийна ефективност
2. Хидроизолация
3. Пароизолация
4. Микровентилация
5. Носач за керемиди
6. Лекота,здравина естетика
Допълнителни предимства

1.Топлоизолация и енергийна ефективност

    Полиуретанът от който е изграден панелът ISOTEC е и с най-добри топлоизолационни качества от всички познати термоизолационни материали използвани в стрителството (вата, стиропор, фибран). Неговият коефициент на топлопроводимост λ=0.024W/m.k. е ненадминат. Поради поставянето на системата ISOTEC върху носещата конструкция, изчезва проблемът с термомостовете, каквито са ребрата и така се осигурява високо качество на топлоизолацията. Благодарение на своите изключителни топлоизолационни качества системата ISOTEC спестява до 40% от разходите за отопление през зимата и охлаждане през лятото и прави от Вашия таван комфортно място за живот.
    За всяка страна и регион според конкретните климатични условия, са направени тестове и изчисления, които показват каква трябва да бъде степента на топлоизолация, за да бъде една изолация ефективна. Всичко това е записано в Българските и Европейските стандарти. Според тях, в България , всяка топлоизолация на покрива със степен на изолация U>0.40W/m².k, т.е. с по-малки дебелини на съответните материали (показани по-долу) се счита за лоша, а разходите направени за нея за неоправдани! Минимални дебелини за ефективна топлоизолация: ISOTEC - 6 см. XPS (фибран и др.) – 8 см. EPS (стиропор и др.) – 10 см. Минерална Вата -12 см. Програмата за енергийна ефективност, при топлоизолиране на покриви, изисква дори степен на топлоизолация U< 0.30W/m².k .

2. Хидроизолация

    Алуминиевото покритие и специфичната сглобка на панелите ISOTEC осигуряват надеждна и неподвластна на атмосферните влияния хидроизолация. Попадналата върху ISOTEC вода се стича по водонепроницаемия алуминиев слой, минава през отворите в стоманения ALUZINK профил и отива директно в олука. Така Вашият покрив е тотално защитен от течове.

3.Пароизолация

    В системата ISOTEC топлоизолационният слой е облечен в алуминиево фолио, което е отлична бариера за водните пари и запазва напълно неговите качества. При незащитена топлоизолация на покрива, идващите от обитаемите помещения водни пари, които са следствие на по-високата температура и съответно по-високата относителна влажност в тях, проникват в топлоизолационния слой, овлажняват го и замръзват. Всичко това драстично понижава качеството на топлоизолацията и затова е необходимо тя да бъде защитена.

4.Микровентилация

    Поставянето на топлоизолация на покривите води до появата на конденз по долната част на керемидите, което е причина за гниене на летвичките, а при замръзване на влагата и до натрошаване на керемидите. Ето защо, за да се изгради качествен покрив е необходимо да се осигури вентилация на подкеремиденото пространство. Системата ISOTEC разполага със специални отвори в стоманения профил на панелите, през които се получава перфектна микровентилация на подкеремиденото пространство(въздухът се движи отдолу нагоре по ската) и се предотвратява появата на конденз.

5.Носач за керемиди

    Стоманеният профил от ALUZINK, вграден в панела ISOTEC, осигурява надеждна и дълготрайна основа за закрепяне на кремиди и други финални покривни покрития, дори при стръмни покриви.

6.Лекота, Здравина, Естетика

    Отличните технически показатели на системата ISOTEC (плътност, устойчивост на натиск и огъване и др.) я правят стабилна основа за ходене, а специфичните й лекота, форма и сглобка правят монтажа лесен, като осигуряват на покрива цялостна, здрава обшивка и му придават естетически завършен вид..

Системата ISOTEC осигурява още 5 допълнителни предимства:

1. Бърз и лесен монтаж

    Фактът, че ISOTEC е система, включваща в себе си всички компоненти необходими за изграждането на покрива, свежда работата до монтажа на един единствен материал – панелът ISOTEC. Той със специфичния си дизайн, размери и сглобка, прави монтажа бърз и лесен, което спестява много време и пари.

2. Малък разход за труд

    При използването на системата ISOTEC разходите за труд са сведени до минимум, а както знаем те са най-голямото разходно перо за изграждането на един покрив.

3. По-ниски разходи за носещата конструкция(дървена, метална).

    Поради своята твърдост и издържливост на натиск и огъване, системата ISOTEC позволява два пъти по-голямо разстояние между ребрата на носещата конструкция(1,20÷1,50м при ISOTEC, при 0.60м разстояние за обикновен покрив), което намалява разходите(за труд и материал) по изграждането й с 30÷40%.

4. Гаранция 10 години

    През изминалите 25 години на производство и защита на покривите със системата ISOTEC, всички нейни характеристики остават константа във времето. Ето защо заводът производител дава на системата ISOTEC гаранция – 10 години.

5. Изгодна цена за високо качество

     ISOTEC изгражда, изолира и защитава покрива с най-добрите материали, при минимален разход за труд и време. С него се осигурява най-високо качество на покрива, при това на най-ниска цена.