ISOTEC Покривна изолационна система - МОНТАЖ
spacer
ISOTEC
СИСТЕМАТА ISOTEC
ПРЕДИМСТВА
ТЕХН.ПОКАЗАТЕЛИ
МОНТАЖ
ГАЛЕРИЯ

spacer
МОНТАЖ
    Панелите ISOTEC са твърди, леки и управляеми и затова монтажът им е лесен и бърз. Поради лесната техника на монтаж, те могат да се поставят правилно и бързо, дори без специализирана помощ. При желание от Ваша страна, ние можем да осигурим монтаж на ISOTEC.

ТЕХНИКА НА МОНТАЖ

І. ЗАПОЧВА СЕ ОТ КОРНИЗА


    Когато финалното покривно покритие са керемиди, панелите от първия ред се скъсяват на ширина, така че да се осигури влизането на керемидите над олука. Вторият ред панели се поставят така, че да прилепнат плътно към първия. За целта им се отрязва зъбчето полиуретан под стоманения профил. От втория ред нататък не се налагат никакви други обработки, а просто всеки следващ ред се доближава плътно до предходния.

ІІ. НАЧИН НА ПОСТАВЯНЕ

     Първият ред се започва с цял панел, като до него на вглъб и зъб се добавя втори и т.н. докато се стигне до последния панел, който се реже, колкото е необходимо. Парчето, отрязано от последния за реда панел, се поставя като начален панел на следващия ред. Така дори при много начупени покриви бракът не надвишава 3%. Добре е, при направата на носещата конструкция, билито да е успоредно на корниза (челната дъска), за да се постигне по-красив вид на покрива и да не се налага рязане на керемидите.Когато обаче билото и корнизът не са успоредни, това не пречи на монтажа на ISOTEC, просто последният ред панели се изрязват, взависимост от останалото пространство до билото, а керемидите от последния ред се режат.


    Панелите ISOTEC се режат лесно с обикновен трион, а стоманеният профил с ъгошлайф.

ІІІ. ПРИ БИЛОТО

     Нареждането на панелите продължава докато се стигне до билото. Когато при последния ред не е цяла керемидата, се поставя допълнителен стоманен профил или дървена летва с отовори, върху които да легнат последният ред керемиди.Допълнителният стоманен профил се закрепя за края на най-горния ред панели.

ІV.БИЛО и УЛЕЙ

    При билата и улеите, фугите между панелите се фиксират с полиуретанова пяна, като излишното се изрязва, а отгоре се защитават с алуминиева самозалепваща лента. Улеите също така трябва да се завършат с ламаринено покритие, което да съответства на финалния покривен слой.

V.ТЕХНИЧЕСКИ СЪОРЪЖЕНИЯ

     Фугите между техническите съорожения (комини, капандури и др.) и панелите се фиксират с полиуретанова пяна и се защитават с алуминиева самозалепваща лента. Над тях може да се постави и допълнителна защита под формата на обърнато V, която да отвежда попадналата вода покрай тях.

VІ. СТРАНИЧНО ЗАВЪРШВАНЕ НА СКАТА (при двускатен покрив)

    Когато скатът завършва странично, се поставя дъска покрай него, която се използва за закрепване на страничната ламаринена обшивка. Фугата между панелите и страничната дъска се защитава с алуминиева лента.

VІІ. ФИКСИРАНЕ


    Панелите се фиксират винаги в областа на стоманения профил:

    с пирони или с винтове върху дървена конструкция;

    с дюбел и винт върху тухлена или бетонова основа;

    с винтове перфоратори към метална конструкция.

    Страничната сглобка на панелите се фиксира със силикон и се защитава с алуминиева лента.

    При стръмни покриви керемидите се обезопасяват кото се закрепят към стоманения профил с фиксиращи скоби.

КАКВО ВИ Е НЕОБХОДИМО

Практически за да се поставят 100м2 от ISOTECса необходими:
-100 м2 от 390 сантиметровите панели ISOTEC
-чук, трион и ъглошлайф;
-10 флакона силикон;
-5кг. Пирони;
-2 флакона полиуретанова пяна;
-6 ролки алуминиева самозалепваща лента.